Liszyk Katarzyna
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Zbrosławice - Wypożyczalnia
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Liszyk Katarzyna
(-)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(169)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(163)
Jachowicz Stanisław
(159)
Lech Justyna
(138)
Rolando Bianka
(131)
Mickiewicz Adam
(129)
Czechowicz Józef
(119)
Roberts Nora (1950- )
(119)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(113)
Prus Bolesław (1847-1912)
(112)
Zarawska Patrycja
(110)
Liebert Jerzy
(105)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Słowacki Juliusz
(101)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(97)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Christie Agatha (1890-1976)
(93)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Bogdziewicz Monika
(84)
Sekuła Elżbieta
(79)
Baudelaire Charles
(77)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Maliszewski Karol
(74)
Kornhauser Julian
(72)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(71)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(70)
Syrokomla Władysław
(70)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Rozwadowski Stanisław (1923-1996)
(68)
Michalak Katarzyna (1969- )
(66)
Lange Antoni
(65)
Fabianowska Małgorzata
(63)
Szulc Andrzej
(63)
Lem Stanisław (1921-2006)
(61)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(61)
Steel Danielle
(61)
Mazan Maciejka
(60)
Sienkiewicz Henryk
(60)
Mróz Remigiusz (1987- )
(59)
Pasewicz Edward
(59)
Keff Bożena
(58)
Ludwikowska Jolanta
(58)
Stefańska Paulina
(57)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(57)
Podsiadło Jacek
(55)
Ritter-Jasińska Antje
(55)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(54)
Masterton Graham (1946- )
(54)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(54)
Włodarczyk Barbara
(54)
Grabiński Stefan
(53)
Miłobędzka Krystyna
(53)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(53)
Król Michał
(52)
Webb Holly
(52)
Ławnicki Lucjan
(52)
King Stephen (1947- )
(51)
Steel Danielle (1948- )
(51)
Głowińska Anita
(50)
Steel Danielle (1947- )
(50)
Wiedemann Adam
(50)
Zieliński Bronisław (1914-1985)
(50)
Mirandola Franciszek
(49)
Hanna Gąssowska
(48)
Kraśko Jan (1954- )
(48)
Nienacki Zbigniew (1929-1994)
(48)
Ostrowska Bronisława
(48)
Wolny-Hamkało Agnieszka
(48)
Norwid Cyprian Kamil
(47)
Coben Harlan (1962- )
(46)
Ginalska Agnieszka
(46)
Kobyliński Szymon (1927-2002)
(46)
Rychlicki Zbigniew (1922-1989)
(46)
Skibniewska Maria (1904-1984)
(46)
Lipszyc Jarosław
(45)
Tuwim Julian (1894-1953)
(45)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Leczenie żywieniowe
(1)
Odżywianie
(1)
Gatunek
Poradniki
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Prawidłowe odżywianie jest jedną z kluczowych kwestii dobrej kondycji naszego umysłu i ciała, a spożywanie produktów, które zaburzają równowagę kwasowo-zasadową może stanowić przyczynę wielu chorób, takich jak osteoporoza, niedoczynność tarczycy czy nadciśnienie. Dlatego jedno z najbardziej ekscytujących odkryć żywieniowych dotyczy wpływu jaki rożne pokarmy wywierają na pH organizmu. Niektóre zakwaszają go, podczas gdy inne działają jak czynniki alkaliczne, które neutralizują szkodliwe kwasy. Książka odnosi się nie tylko do pojedynczych produktów spożywczych, takich jak warzywa czy owoce, ale zawiera także popularne kombinacje potraw, a nawet często spotykane dania typu fast food. W każdym z tych przypadków dowiesz się, czy dany pokarm jest zakwaszający czy alkalizujący i będziesz mógł sprawdzić w jakim stopniu oddziałuje on na organizm. Ramki z dodatkowymi informacjami wplecione w tekst, dzięki zawartym w nich wskazówkom, pozwolą Ci dokonywać jeszcze lepszych wyborów żywieniowych. Autorzy prezentują proste metody oceny stopnia zakwaszenia własnego organizmu oraz sposoby szybkiego odkwaszania, a ich zastosowanie gwarantuje pozbycie się wielu dolegliwości. Podręcznik również obala mity na temat równowagi pH, a także udziela cennych wskazówek dotyczących suplementacji. Wszystkie zaprezentowane w książce dane powstały w oparciu o badania przeprowadzone specjalnie, by wykazać wpływ poszczególnych pokarmów na równowagę kwasowo-zasadową ciała. Zakwaszenie - ukryta przyczyna większości chorób.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Zbrosławice - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej